Культурна революція. Проспект Леніна у Харкові символічно перейменують на честь Леннона

Ніна Жаровська  |  Субота, 21 грудня 2013, 22:57
У неділю, 22 грудня в Харкові встановлять дошку на честь музиканта Джона Леннона та перейменують проспект, названий на честь «великого вождя». Мистецьку акцію запропонували провести організатори харківського Євромайдану.
Культурна революція. Проспект Леніна у Харкові символічно перейменують на честь Леннона

Кому може бути цікава культурна акція –  кількома реченнями відповів письменник, поет, активіст міського Майдану  Сергій Жадан:

«1. Якщо ви дійсно любите «The Beatles», то в неділю о 12.00 ви просто зобов’язані бути біля Тараса (пам’ятника Т. Шевченку – ред.).

2. Якщо у вас є бажання взяти участь у перейменуванні проспекту Леніна, то не відкладайте це задоволення до наступної революції.

3. Якщо вам про  щось каже прізвище Андрухович і ви не плутаєте «Чайф» з «Фристайлом», то опівдні після найдовшої ночі року ваше місце біля Кобзаря.

4. Якщо ви ще десять років не плануєте виходити на Майдан, то скористуйтесь шансом пройтись маршем вільних громадян найбільшою площею Європи.

5. І в решті-решт, якщо ви патріот цього міста і за цілий місяць не спромоглися побачити таке унікальне явище, як харківський Євромайдан, то виправдатися перед історією ще не пізно».

Почнеться акція біля пам’ятника Тарасу Шевченку рівно о 12.00.,  там різні рок-музиканти гратимуть пісні гурту «The Beatles», а також виступить спеціальний гість – письменник Юрій Андрухович.

О 14.00  стартує  урочиста  хода  до  проспекту Леніна та встановлення символічної дошки з покладанням живих квітів – «правдивому героєві рок-н-ролу».

О 15.00  Юрій Андрухович проведе творчу зустріч у культурному центрі «Indie» (Харків, вулиця Чернишевська, 4/6).

 

 

comments powered by HyperComments