"Тремпелі для героїв": у Харкові в неділю роздаватимуть золоті вішаки

Ніна Жаровська  |  П'ятниця, 27 грудня 2013, 09:35
У неділю, 29 грудня, на харківському Євромайдані обиратимуть лауреатів народної премії «Золотий Тремпель». Загалом у неї буде п’ять основних номінацій. Для «переможців» засновники премії підготували символічні нагороди.
"Тремпелі для героїв":  у Харкові в неділю роздаватимуть золоті вішаки

Ідея створення премії «Золотий Тремпель» належить організаторам харківського Євромайдану. Її вручатимуть «за найбільш сумнівні досягнення в житті міста», - пояснив один з організаторів акції Володимир Чистілін. Тобто, по суті – це народна антипремія, відзначення найгірших  у поточному році  вчинків, проектів, рішень,  ідей.

В номінації «Духовні практики» – це проект побудови 45-метрового храму в сквері Перемоги біля  «Дзеркального струменя». Номінується він за вкрай сумнівну спробу міської влади компенсувати власні невисокі рейтинги висотою церковних бань.

А це майбутній підземний паркінг у сквері Перемоги, який, Бог дасть, виросте до храму.   

 А це ескіз  Величезної  Духовності  "о 9 куполах", а не шлюбний конвеєр, як помилково бачать зрячі харків'яни

В номінації «Архітектура та дизайн» - це проект нової прибудови до Харківського історичного музею. Номінується за найбільш сумнівне рішення побудувати в історичному центрі міста гігантський  "акваріум". 

За бюджетні гроші можна придбати що завгодно, крім смаку та професійності

В номінації «Фізкультура та спорт» - запропонована кандидатура харківського міського голови Геннадія Кернеса. Номінується він за найбільш сумнівну з естетичного погляду демонстрацію в соціальних мережах власного тіла під час занять в тренувальному залі.

В номінації «Екологія» - пропонується кандидатура голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна. Його «досягнення» - безсумнівне засмічення інформаційного простору скандальними записами у  твіттері.

В номінації «Громадянські свободи» - представлене Харківське обласне управління СБУ, яке  звинуватило науковця  Володимира Чумакова в державній зраді за його публікації в Інтернеті реферативного огляду про рельсотрон з відкритих джерел.

«Переможців»  затвердять народним голосуванням – у неділю, 29 грудня о 12.00  на харківському Євромайдані біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Для «найсумнівніших героїв» року організатори власноруч виготовлять відповідні «нагороди» - вішаки для одягу, пофарбовані в золотистий колір.

Після голосування євромайданівці вирушать урочистою ходою містом, аби вручити переможцям їх нагороди. Якщо ж щасливих  власників нагород  знайти не вдасться, то вішаки (або «тремпелі», як кажуть у Харкові)  залишать на дверях  установ, в яких  вони працюють.

Напередодні вручення «Золотого Тремпеля» – в суботу, 28 грудня  на харківський Євромайдан приїдуть відомі музиканти Фагот і Фоззі зі знаменитого  гурту «Танок на майдані Конго».  Зустріч  – о 12.00  біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

 

comments powered by HyperComments