Для Харкова знову придбали трамваї радянських часів

Сашко Костакуртенко  |  Середа, 15 січня 2014, 13:18
До Харкова привезли старі трамваї з Латвії, які там експлуатувались ще з радянських часів.
Для  Харкова  знову придбали трамваї радянських часів

Ризькі трамваї харків'яни вже побачили на вулиці Командарма Корка, неподалеку від Салтівського трамвайного депо.
За останні роки у Харкові побільшало ДТП з участю саме  міського  електротранспорту, насамперед, саме трамваїв, до того ж понад  90 відсотків  з них давно вичерпали свій термін експлуатації і  мають бути списані.

Але нові трамваї у Харкові не квапляться купувати. Рік тому були містом були придбані старі чеські  трамваї, які списали в їх рідній  Празі. Зараз така ж ситуація повторилася з «Татрами» вже  з Ріги.

Не відомо ще, за які кошти придбані трамваї.  Проте перед тим, як вийти на маршрути, трамваї мають бути сертифіковані в Україні.

Довідка

Як повідомили користувачі сайту  transphoto.ru,  трамвай  Tatra T3A № 51340, який мав прибути з Латвії до Харкова,  в різний час працював у кількох ризьких  депо. На фото -  вагон 1982 року чеського виробництва, який був списаний у  столиці Латвії у вересні 2013 року. Проте з маршрутів Риги його зняли ще в червні  2011 року.

13 грудня минулого року начебто саме цей вагон вагою 17 тонн вивезли з одного трамвайного депо Риги, а 16 грудня 2013 года його повезли до Харкова.

Проте, за інформацією спеціалізованих транспортних Інтернет-форумів та латвійських Інтернет-ресурсів, наприкінці минулого року міська влада Риги продала на аукціоні кілька десятків вживаних трамваїв і тролейбусів "Шкода" (їх покупець напевно не згаданий). При цьому деякі фахівці зазначають, що певні моделі тих машин за умови належного оснащення і обслуговування можуть служити ще певний час.

Фото: ТрансФото

 

comments powered by HyperComments