Олесь Доній в Харкові: «не треба агітувати загітованих»

Арсеній Троян  |  Понеділок, 20 січня 2014, 10:57
Неділя 19 січня в революційному харківському русі стала особливим днем. Допоки в Києві відбувалось народне Віче, традиційний кількатисячний харківський Євромайдан приймав політиків та громадських активістів. Виступали народні депутати-харків'яни Ігор Швайка, Арсен Аваков, але, мабуть, найбільше мітингарі очікували на киянина Олеся Донія, одного із організаторів студентського руху 1980-х, суспільного діяча та позафракційного депутата, котрий проголосував за одіозний проект держбюджету для того, щоб, як зазначає газета «День», «домогтися виділення коштів на його округ, що охоплює Коломийщину та Городенківщину» (- Доній обраний у мажоритарному окрузі на Івано-Франківщині ).
Олесь Доній в Харкові: «не треба агітувати загітованих»

Основна частина зустрічі відбулася в клубі «Інді». Пан Олесь передусім прокоментував сучасні події, зазначаючи, що пропонував створити організацію на зразок сучасного ВО «Майдан» ще на початку майданових процесів, коли це б було більш дієвим. На думку Донія, зараз на Майдані «стояння недостатньо», потрібні поповнення. Для цього він рекомендує здійснювати просвітницьку діяльність: роздавати газети, відвідувати велику кількість міст, щоб роз’яснювати людям суть означеного об’єднання. «Подивіться, — сказав пан Олесь, показуючи на проектовану картинку з Ютюба, де транслювалось "Громадське ТВ» — скільки тут підписників" (особи, котрі підписані на канал в Ютубі). Так,  80 тисяч, але це все люди, що вже знають про Майдан. Для багатомільйонної України цього недостатньо».

Олесь Доній в клубі «Інді»

Чимало критичних думок Доній висловив на адресу сучасних діячів київського Євромайдану. Критика стосувалась того, що ідеї Донія були свого часу непочутими, хоча вони могли б суттєво допомогти. Також депутат висловив незадоволення громадськими діячами, на адресу яких він сказав, що більшість із них — це «молоді депутати, які програли на своїх виборах» і тепер намагаються потрапити в Раду. Водночас Доній відзначив, що активісти «радикалізуються» і не збираються здаватися.

Фото автора

comments powered by HyperComments