Сергій Жадан провів автограф-сесію в книгарні «Є», та закликав допомогти постраждалому від «тітушок»

Юлія Гуш  |  Середа, 22 січня 2014, 13:00
21 січня в приміщенні харківської книгарні «Є» Сергій Жадан провів автограф-сесію, яка відбулася в рамках презентації його нової книги «Месопотамія». Письменник скористався заходом, щоб закликати людей допомогти волонтеру Олегу Колотію, який серйозно постраждав, захищаючи книгарню "Є" від "тітушок" (конкретні потреби цієї мужньої людини та реквізити для переказу грошей дивіться внизу за посиланням).
Сергій Жадан провів автограф-сесію в книгарні «Є», та закликав допомогти постраждалому від «тітушок»

«Книга дуже харківська, – розповів Сергій Жадан, – вона навіть більш харківська, ніж «Депеш Мод». Вона підкреслено «харківська». Тут 9 історій, 30 віршів, присвячених різним локаціям нашого з вами міста, різним персонажам, які в цьому місті живуть і різним ситуаціям, які з цими персонажами відбуваються.

Назва «Месопотамія» виникла не випадково. Авторська ідея впливає з того, що Харків лежить між двома ріками. Що він – неначе півострів. З одного його боку протікає річка Лопань, а з іншого – Харків. Воно як межиріччя, як Месопотамія – місто на горі та земля між ріками.

«Вихід кожної книги – це трохи патетичний момент. Автор щось робив, автор працював, в тому числі і з видавцями, він підписував угоди, продавав свою душу капіталістичним акулам видавництва. Потім він працював з художниками...».

До речі, про художників. Ілюстрував «Месопотамію» відомий харківський художник Гамлет Зіньківський. Оригінальний шрифт, яким написана назва книжки, створив також він.

Крім того, Сергій Жадан закликав присутніх допомогти Олегу Колотію, який постраждав під час погрому, вчиненому «тітушками» 11 січня в книгарні «Є». Його вже прооперували. Проте чоловіка чекає ще декілька операцій. «Давайте підтримувати цю людину. Тому що якби не Олег, то крові на підлозі книгарні «Є» було би набагато більше. Він дійсно зупинив той напад… Це справді дуже шляхетна людина,  яка врятувала кілька десятків чоловік, які тут сиділи».

comments powered by HyperComments