Під чорним стягом. За червону кров. Харків'яни протестують проти «ручних» законів і вбивств

Ніна Жаровська  |  Середа, 22 січня 2014, 18:38
Понад три десятки людей вийшли на пікет. Вони вийшли, тому що проти «антиконституційних» законів і силових методів влади. Від куль силовиків у Києві сьогодні вже загинуло п'ятеро людей.
Під чорним стягом. За червону кров. Харків'яни  протестують  проти «ручних»  законів і  вбивств

Дві сесії – чергову й позачергову – Харківська міська рада провела в один день. Основні питання – бюджет міста на 2014-й  рік і «підтримка ініціатив президента». У той же час, під стінами міськради зібрались люди – прихильники партії «Батьківщина» та Євромайдану.
Фото
Вони виступали проти законів, прийнятих «ручним» голосуванням 16 січня.

Микола Пахнін, заступник голови Харківської міської організації ВО «Батьківщина»: «Ми прийшли сюди не тільки тому, що сьогодні День Соборності, але й тому, що сьогодні відбулося відразу дві сесії - чергова й позачергова сесії Харківської міської ради. (...) Ми виступаємо проти того, що в бюджеті левова частка видатків на правоохоронні, або сьогодні вже скоріше «правопорушні» органи, які сьогодні в Києві вбивають людей. Ми виступаємо сьогодні і проти того, що сьогодні в міськраді хочуть «благословити» ініціативу щодо введення в Україні надзвичайного стану.  Ми тут, щоб показати, що не весь Харків є покірним стадом, який зганяють на майдан Свободи - бюджетників, вчителів, працівників дитячих садків».

Опозиційні депутати сесію міськради сьогодні покинули, оскільки там почали демонструвати «фільми образливого характеру, спрямовані проти активістів, проти лідерів опозиції», - заявив депутат від фракції «Батьківщина» Максим Олексієнко. Депутати утримались при голосуванні за бюджет, розповів Олексієнко. «До сьогоднішнього дня ми не бачили проектів рішень, які стосуються бюджету міста Харкова, тому голосувати «втемну»  і підтримувати цей бюджет ми не можемо».

Виступає  Максим  Олексієнко

На знак спротиву насильства та в пам'ять про загиблого сьогодні від куль Сергія Нігояна активісти винесли чорний прапор. Понад десять чоловік тримали світлини із Сергієм.

За інформацією медиків, що надавали допомогу постраждалим на вулиці Грушевського у Києві, загинуло вже п’ятеро людей. Як мінімум четверо з них – від куль вогнепальної зброї.

Фото автора

comments powered by HyperComments