Майже як Фідель. Добкін порівняв Харків з Кубою, а себе - з Кастро

Сашко Костакуртенко  |  Понеділок, 27 січня 2014, 20:44
Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін вважає себе Фіделєм Кастро, а Харківщину - островом Свободи.
Майже як Фідель. Добкін порівняв Харків з Кубою, а себе - з Кастро

"Харків - це не Львів. Ми це покажемо. Нинішній Харків і область можна порівняти з островом Свободи - Куба. Цей острів Свободи оточений агресивними державами, але за Фіделя Кастро вже кілька десятилітть залишається островом Свободи. І жодна нога чужинця з поганими намірами на цей острів не ступила. Мені хочеться, щоб Харків став частиною материка під назвою «Україна», але поки буде необхідність, ми завжди будемо островом Свободи і ніхто сюди не прийде до нас розповідати, як нам жити", - заявив  Добкін.

Харківському "губернатору" можна лише побажати особистого щастя на комуністичному острові, де продукти видають по картках, а приватна власність і бізнес дозволені в дуже скромних розмірах. Наступний свій ідеал Добкін може відшукати на півночі Кореї - вона перебуває ще далі від європейського Львова.

Дивовижно, але доволі молодий М.Добкін (1970 р.н.) наскрізь просякнутий примітивною радянською пропагандою, яку постійно ретранслює в своїх виступах і Twitter-записах. Таких цеховиків-бізнесменів, як Михайло Добкін та його батько Марк повстанці Кастро постріляли в перші місяці своєї влади. А "Острів Свободи" надовго звільнився не лише від американського імперіалізму, але й від харчів і товарів у магазинах, свободи слова і прав людини.

Ну, а улюблені Добкіним паралелі з Другою світовою війною взагалі перебувають поза межами знання і здорового глузду: інтелектуали Шевельов, Жадан і Андрухович для нього вороги і "фашисти", а гопники і "беркути" з кийками - герої-"антифашисти".
Михайло Маркович майже щодня демонструє, що перебуває в якійсь іншій, чужій для людей взагалі, і українців зокрема реальності.

comments powered by HyperComments