Харківські письменники засудили кровопролиття, організоване владою

Юлія Гуш  |  Вівторок, 28 січня 2014, 14:05
27 січня відбулися збори Харківської організації Національної спілки письменників України (НСПУ), предметом обговорення яких була ситуація, що склалася в державі останнім часом. Розпочалося засідання з хвилини мовчання, якою присутні вшанували пам'ять загиблих на столичній вулиці Грушевського.
Харківські письменники засудили кровопролиття, організоване владою

Після чого відбулося активне обговорення останніх подій, які перевернули звичне життя українського суспільства.

Переважна більшість спілчан засудила насильницькі дії влади і наголосила на необхідності покарання винних за їх злочини проти мирних громадян. Під час обговорення були сформовані основні пункти резолюції  Харківської обласної організації  НСПУ.

Документ ухвалювався в дуже напруженій та нервовій атмосфері. Час від часу спалахували палкі дискусії та навіть сварки. Точки зору окремих осіб явно не збігались. Деякі представники спілки взагалі покинули засідання. Але незважаючи на суперечки, резолюція таки була ухвалена.

Цим документом спілчани засудили розв’язане владою кровопролиття та закликали покарати винних у застосуванні сили проти мирних демонстрантів. Вони просять київське керівництво НСПУ ініціювати звернення до ООН щодо порушення прав людини в Україні. Крім того, в цій резолюції вони вимагають відставки уряду.
 

comments powered by HyperComments