"In The Army Now": Харків'янам дзвонять з районних військоматів

Сашко Костакуртенко  |  Середа, 29 січня 2014, 17:22
Харків'яни почали отримувати дзвінки з районних військових комісаріатів з пропозицією стати резервістом.
"In The Army Now": Харків'янам дзвонять з районних військоматів

"До середини року мої підлеглі повинні укомплектувати дві військові структури понад 110 військовими резервістами. На даному етапі роботи ми телефонами зв’язуємося із колишніми захисниками Вітчизни та пропонуємо їм знову стати до строю", – пояснив заступник військового комісара Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін, повідомляє прес-центр силового відомства.

Калгушкін пояснив, що 10 військових резервістів незабаром служитимуть у 92-й окремій механізованій бригаді в Чугуєві. Решту військовозобов’язаних призначатимуть на посади підрозділу територіальної оборони Харківського обласного військомату.

За словами полковника Юрія Калгушкіна, на кожного резервіста заведуть особову справу, закріплять військову техніку та інше майно, не менше одного разу на рік проводитимуться спеціальні збори. За підсумками практичних занять резервісти отримуватимуть грошові виплати відповідно до військових звань та посад.

"На будь-якому етапі перебування у резерві кожен з військовозобов’язаних може перевестися на дійсну військову службу", - заявив військовий.

До речі, на даний час в Харківській області у військовому резерві вже перебуває понад 40  військовозобов’язаних.

Наприкінці навчального року для вояка-резервіста, який перебуває на посаді солдата, передбачено грошове забезпечення в розмірі понад 1600 гривень, для офіцера – близько 2500 гривень, а генерала –  3500 гривень.

comments powered by HyperComments