«Харків, вставай!»: в місті провели ходу за єдність України

Юлія Гуш  |  Понеділок, 3 лютого 2014, 11:23
Харківський Євромайдан провів 2 лютого мирну ходу, спрямовану проти останніх дій та заяв саме місцевої «регіонівської» влади. Майданівці глибоко обурені намаганнями харківської можновладців перекласти власні провини на вигаданих «екстремістів» та розпалити ворожнечу між різними регіонами країни.
«Харків, вставай!»: в місті провели ходу за єдність України

Хода розпочалася від станції метро «Історичний музей». Її учасники пройшли головною вулицею міста, завершивши свій маршрут біля пам’ятника Шевченку. Під час ходи її учасники скандували гасла, які вже давно стали «класикою» для харківського протестного руху: «Київ, Харків – разом», «Слава Україні – Героям слава!», «Банду геть», «Харків, вставай» та інші.

«Ми його називаємо «Маршем свободи», – розповів активіст харківського Євромайдану Володимир Чистилін, – так ми хочемо підтримати наших ультрас з ФК «Металіст». Ця хода – спроба показати, що нас тут не одиниці. Що серед нас є різні люди – спортсмени, ультрас, студенти, пенсіонери, правозахисники та журналісти. Проте у нас є спільна справа».

Володимир Чистилін  (ліворуч)

Хода завершилася біля пам’ятника Шевченку, традиційного місця зборів харківських майданівців. Тут о. Віктор Маринчак провів молебень, а активісти майдану детальніше ознайомили присутніх з тією ситуацією, що зараз склалася в державі. Зокрема, вони розповіли про реакцію на них світової громади, яка продовжує стежити за подіями в Україні. 

о. Віктор Маринчак (Українська православна церква  Київського патріархату)

«Асамблея Ради Європи в Страсбурзі ухвалила доволі жорстку резолюцію стосовно України. Там йшлося про те, що якщо наша влада знову буде застосовувати насилля, то стосовно України будуть введені санкції, – повідомив голова Харківської правозахисної групи Євген Захаров, – можна сказати, що зараз весь світ підтримує Україну, наш Майдан, наше прагнення свободи. І всі засуджують політику нашої влади, яка не гребує ні катуваннями, ні викраденням людей, ні вбивствами. І цьому має бути покладений край».

 Євген Захаров

Недільний Євромайдан у Харкові минув без неприємних сюрпризів. Провокацій не було і «тітушки», такі небажані гості на будь-якому заході, жодного разу не дали про себе знати. 

Фото: Микола Калита

comments powered by HyperComments