Антихристиянський акт вандалізму: в Молодіжному парку Харкова спиляно пам'ятний хрест УПА

Сашко Костакуртенко  |  Четвер, 6 лютого 2014, 07:55
5 лютого у харківському Молодіжному парку вандали спиляли металевий хрест, встановлений як пам'ятний знак воїнам Української повстанської армії (УПА).
Антихристиянський акт вандалізму: в  Молодіжному парку Харкова спиляно пам'ятний хрест УПА

Про це повідомив відомий громадський активіст Роман Черемський.

Хрест, стилізований під березовий, мав близько двох метрів заввишки. Сліди на місці злочину від вандалів в снігу залишились у прямому сенсі. На місці кріплення хреста до символічної могили загиблим залишився лише шмат труби зі слідами спилу. Також внизу могили зідрано напис “Українській Повстанській Армії”.

Про факт вчинення злочину повідомлені правоохоронні органи. Відділ міліції Київського району м. Харкова розташований буквально за півтори сотні метрів від місця злочину. Меморіальний знак має статус пам’ятки й охоронний державний номер. Але це не заважає вандалам регулярно його плюндрувати та залишатися безкарними. Кількість актів вандалізму над цим символом УПА вже перейшло за чотири десятки.

Серед останніх найзначніших плюндрувань – викрадення 26 квітня 2013 р. частини пам’ятки – масивного гранітного каменю, котрий було встановлено ще 1992 року за ескізами відомого харківського митця  Валерія Бондаря.

Нагадаємо, що нещодавно харківські міські та обласні керівники (які одночасно очолюють і відповідні організації ПР) оголосили про створення фронту, котрий буде боротися з "проявами Євромайдану та фашизму" в Харкові.

comments powered by HyperComments