23 серпня буде перекрито пл.Конституції, а біля міськради збудують трибуну

Дмитро Стриженко  |  Середа, 20 серпня 2008, 17:11
«Місто Харків серед українських міст є все ж таки унікальним», – відзначила начальник відділу протоколу Департаменту міжнародних відносин Лариса Євтушенко, коментуючи одержання Харковом 3-ої почесної нагороди Ради Європи – Таблиці РЄ.
23 серпня буде перекрито пл.Конституції, а біля міськради збудують трибуну

Пані Євтушенко відзначила, що посли іноземних держав не зможуть взяти участь у святкових заходах, оскільки зараз вони проходять ротації в посольствах: старі посли вже виїхали, а нових ще не призначено.

У той же час до Харкова прибудуть всі делегації з міст-побратимів (зараз їх 16). Делегації Познані й Бєлгорода очолять мери, інші – перші заступники, заступники й директори департаментів.

Крім того, у святкових заходах візьмуть участь всі іноземні представництва у Харкові: Генеральні консули РФ і Польщі, консул Австрії, В'єтнаму, Генеральний консул Чехії в Донецьку, консули України в Зальцбурзі та Брно.

23 серпня іноземні делегації візьмуть участь у церемонії покладання квітів на Меморіалі Слави та у церемонії вручення Таблиці. Також делегації міст-побратимів візьмуть участь в урочистому прийомі з нагоди підписання договору про партнерські відносини з містом Даугавпілсом (Латвія). Іноземцям також покажуть фотовиставку «Харків. 1941–1943», що розташована у парку Шевченко, й нові фонтани.

24 серпня вони візьмуть участь у церемонії покладання квітів до Меморіалу Незалежності.

Задля проведення церемонії вручення Таблиці РЄ 23 серпня площа Конституції буде перекрита, перед центральним входом міської ради буде розташовано трибуну для почесних гостей (на 200 осіб). Усі бажаючі жителі Харкова можуть прийти й подивитися на це дійство. «Адже Таблицю одержує не міськрада, а Харків», – відзначила Л. Євтушенко.


 

comments powered by HyperComments