У харківських рятувальників з'явився свій храм

Микола Кузнєцов  |  Понеділок, 15 вересня 2008, 16:21
14-го серпня 2008 року на території Головного управління МНС у Харківській області відбулося врочисте освячення храму Святителя Миколи Угодника. Церемонію провів архієпископ Ізюмський Онуфрій, вікарій Харківської єпархії Української православної церкви.

Після освячення відбулося нагородження почесними грамотами Української православної церкви працівників Головного управління, які брали участь у зведенні храму.

«Така необхідність виникла вже давно, але реалізувати проект удалося лише сьогодні. Будівництво велося з грудня 2007 року. На жаль, сьогодні зведення подібних храмів не є тенденцією. Робота рятувальника дуже складна як фізично, так і духовно. Іноді потрібно помолитися в тиші храму, заглянути в себе й з новими силами йти назустріч небезпеці», – повідомила прес-служба ГУ МНС у Харківській області.

Як розповів «Варті» керівник Центра пропаганди облуправління МНС Ігор Лупандін, храм у дворі управління унікальний – такого немає в жодного підприємства МНС в Україні. Його збудовано за стародавнім принципом, як зруб – повністю кладкою колод, «без жодного цвяха».

Будівництво велося на кошти Фонду пожежної безпеки плюс гроші меценатів, які побажали залишитися нерозрекламованими.


 

comments powered by HyperComments