Сумська стане Липовою, Пушкінська – Кленовою, Полтавський шлях – Каштановою вулицею

Микола Кузнєцов   |  Понеділок, 15 вересня 2008, 17:07
У планах щодо озеленення Харкова – засадити всю Сумську вулицю липами, Пушкінську – кленами, Полтавських шлях – каштанами, повідомив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін.

Зокрема, клен – актуальне для Пушкінської дерево, тому що має високу щільність листя та невисокий «кістяк», що робить цю рослину ефективним бар'єром для вихлопних газів в умовах цієї вузької та популярної для руху автомобілів вулиці.

Відповідно дослідженням, до 40% дерев Харкова хворі, отже, підлягають заміні. Так, на окраїні парку Шевченко напроти готелю Харків, де ця робота вже розпочата, хворе кожне друге дерево.

Озеленення буде проведено в багатьох місцях міста, цей процес починається із центра і буде рухатися на окраїни. Так, в Орджонікідзевському районі є територія радянської забудови, де звели будинки, а питання озеленення так і не було вирішено. Тут незабаром буде висаджена велика кількість дерев.

За даними В. Кітаніна, як тільки облетить листя та дерева заснуть на зиму, у місті розпочнеться нове масштабне висадження дерев. Кількість саджанців директор комунального Департаменту не уточнив, заявивши що вона «досить пристойна».


 

comments powered by HyperComments