У парку Артема знову стане світло

Микола Кузнєцов  |  Понеділок, 15 вересня 2008, 15:29
До 2009 року буде відновлене зовнішнє освітлення у парку Артема на Московському проспекті, повідомив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кіитанін.

За його даними, у цей час місто вийшло на 70% планової освітленості. До 2009 року рівень освітлення (кількість світлових точок) перевищить показник останніх років життя Радянського Союзу, що було зафіксовано у 1989 році.

Місто широко застосовує енергозберігаючі технології. Зокрема, було встановлено близько 80 багатотарифних лічильників. Відповідно до встановлених норм, денне та нічне освітлення – до 22:00 та після 22:00 – оплачуються за різними тарифами. Нові лічильники розділяють підрахунки спожитої енергії за цим принципом, що дозволяє заощадити бюджетні витрати на освітлення на 985 тисяч гривень на рік.

Строк окупності таких лічильників – 2 роки. В. Кітанін відзначив, що принципово не стане називати адреси установки даних пристроїв, тому що вони вже стали об'єктом пильної уваги мародерів. Так, одна з установок багатотарифних лічильників уже була «раскурочена», хоча незрозуміло, де, крім як у міському освітленні, їх можна застосувати.

Глава Департаменту комунального господарства розповів, що в різних парках та скверах ставляться різні за типом світильники, що збільшує барвистість комплексу міської освітлювальної мережі в цілому.


 

comments powered by HyperComments