У Харкові борються за швидкість «швидкої допомоги»

Микола Кузнєцов  |  Середа, 17 вересня 2008, 16:54
Харківська міська влада за останні 2 роки вклала в протидію проблемі інсультів порядку 2 мільйонів гривень, повідомив директор Департаменту охорони здоров'я та соціальних питань Харківської міськради Ігор Шурма.

За його інформацією, необхідно просвіщати населення щодо симптомів інсульту. Якщо протягом 3–4 годин доставити людину до лікарів з необхідним устаткуванням, ризик залишитися недієздатним або вмерти знижується у рази.

Зокрема, 1 курс такого термінового лікування після інсульту коштує 1000 євро.

Ігор Шурма підкреслив, що місто регулярно вкладає гроші в боротьбу з інсультами та їхніми наслідками – закуповує встаткування, медикаменти, витратні матеріали, щоб харків'яни одержували подібну медичну допомогу в стаціонарних умовах безкоштовно.

Що стосується оперативної доставки хворих до медустанов, де їм можуть допомогти після інсульту, І. Шурма нагадав, що торік Харків закупив 64 нові карети швидкої допомоги, цього року – 10. Старі машини не дозволяли в ряді випадків оперативно доставити ураженого інсультом у потрібне місце.

Директор Департаменту охорони здоров'я відзначив, що в Україні більше не існує державної медицини, а є медицина муніципальна. Держава більше не фінансує місцеві медичні установи та програми, і весь цей фінансовий вантаж ліг на місцевої органи влади.

 

comments powered by HyperComments