Новому автономному комплексу на Журавлівці – бути?

Микола Кузнєцов  |  П'ятниця, 19 вересня 2008, 17:52
Більшість членів Харківської містобудівної ради прихильно поставилася до проекту багатофункціонального комплексу на вулиці в «петлі» повороту з вул.Шевченко на вул.Героїв Праці.
Новому автономному комплексу на Журавлівці – бути?

Представник генпроектувальника ТОВ «Дроздов та партнери» О. Дроздов, який демонстрував проект, пояснив, що комплекс являє собою фактично автономну систему, що надає і житло, і робчі місця, і різні послуги. Таким чином усувається необхідність його жителям здійснювати поїздки, перевантажуючи транспортну систему міста. Крім того, комплекс буде рівномірно навантажений протягом доби з точки зору енергоспоживання, щільності людей та ін.

Комплекс планується розташувати в 150 метрах від ріки Харків, тобто далеко за межами водоохоронної зони. Крім того, планується облаштувати з однієї сторони рекреаційну зону в районі розливу ріки, а з іншої, – зробити регульований пішохідний перехід.

Цей аспект викликав настороженість у учасників містобудівної ради. Зокрема , новий пішохідний перехід виникне в зоні інтенсивного і швидкісного руху машин, а це означає переривання транспортного потоку та роздратування водіїв. Проте О. Дроздов пояснив, що створення підземного або надземного переходу не входить у плани замовника. Виникає питання підтримки порядку на таких переходах, а також безбар’єрності цих конструкцій для інвалідів.

Рецензент проекту, архітектор Михайло Рабинович, заявив, що позитивно ставиться до проекту в цілому, особливо відзначивши структуру комплексу, завдяки якій торговельні будинки та офісні комплекси захищають від дороги житлову зону.

Дерева в зоні забудови старі, посаджені самостійно . У той же час після монтажу будинку планується озеленити територію, причому поверх бетонної основи. Як відзначив О. Дроздов, це складний процес, але забудовник має для цього технічну можливість.

Також заплановане пробиття по задній крайці комплексу, тобто там з'явиться дорога, що дозволяє «зрізати кут» із вулиці Шевченко на Героїв Праці.

 

comments powered by HyperComments