Харків ушановує переможців Параолімпійських ігор

Віталій Альошин  |  Вівторок, 23 вересня 2008, 14:57
У Харківській мерії сьогодні відбулося нагородження харків'ян – емпіонів та призерів Параолімпійських ігор у Пекіні.
Харків ушановує переможців Параолімпійських ігор

У вітальному слові харківський міський голова Михайло Добкін назвав результати виступу харківських спортсменів-інвалідів справжнім подвигом і подякував їм за «букет медалей», що вони привезли до Харкова зі столиці Китаю.

Нагадаємо, на ХІІІ літніх Параолімпійських іграх у Пекіні в складі збірної України (126 осіб) було 9 харків'ян. Четверо наших земляків здобули 8 медалей. Плавець Максим Веракса завоював 4 золотих та одну бронзову (кращий результат у збірній). Іван Киценко – срібло в потрійному стрибку, по бронзі здобули плавці Ірина Балашова та Андрій Сироватченко.

За рішенням сесії міськради грошова нагорода переможцям та призерам Параолімпіади встановлена в розмірі 50 тис. грн. за 1-е місце, 30 тис. – за друге та 20 тис. грн. – за третє.

Таким чином, Михайло Добкін вручив Максимові Вераксі, крім почесної грамоти, сертифікат на 220 тис. грн. Відповідні сертифікати також було вручено іншим призерам Пекіна та їхнім тренерам.

На завершення зустрічі мер пообіцяв М. Вераксі допомогти здійснити його давню мрію – отримати окрему квартиру.

У відповідь спортсмени-інваліди подякували міській владі, тренерам, медикам та батькам – усім тим, без чиєї підтримки успіх у Пекіні був би неможливим.



 

comments powered by HyperComments