Добкін і Аваков починають війну з НАК Нафтогаз

Дмитро Стриженко  |  Понеділок, 29 вересня 2008, 17:56
Політику керівництва НАК «Нафтогаз України» відносно підприємств-боржників можна охарактеризувати як «війну із власним населенням».
Добкін і Аваков починають війну з НАК Нафтогаз

Про це у понеділок заявив Харківський міський голова Михайло Добкін.

За його словами, політика НАК «Нафтогаз України» стала другим неприємним нововведенням у світлі підготовки до опалювального сезону.

«Такого хамського відношення до власного населення не було ні при одному попередньому керівництві НАК Нафтогаз», – заявив мер Харкова.

Він підкреслив, що Харківські теплові мережі є найбільшим споживачем газу в Україні, не враховуючи Київ. «ХТМ – найбільш значимий споживач газу в Україні. Але потрібно враховувати, що опалювальна система була побудована при СРСР, коли вартість газу нікого не цікавила. Тепер ми змушені пожинати плоди тієї недалекоглядності», – сказав мер.

Так, М. Добкін повідомив, що втрати тепла при поставках становлять 16%, у той час як сучасне встаткування дозволяє скоротити в 10 разів споживання газу та знизити тепловтрати. На думку М. Добкіна, керівництву НАК Нафтогаз варто було б звернути увагу та на ці фактори.

Говорячи про борги ХТМ перед НАК, міський голова відзначив, що більшу частину заборгованості становить некомпенсована з держбюджету різниця в тарифах (близько 246 млн грн.), ще 70 млн грн. (т.зв. непоправні втрати – різниця в тарифах для бюджетних, госпрозрахункових підприємств та інших споживачів тепла), що залишилася частина – поточні борги населення.

«Я висловив пропозицію на колегії в ХОДА прийняти звертання до міністра палива та енергетики, керівництву НАК, щоб ця варварська політика була переглянута. Ми – міська й обласна влада – формуємо консолідовану позицію, щоб вступити у війну з НАК Нафтогаз, залучаючи на свою сторону Кабінет міністрів і, якщо буде потрібно, Президента», – заявив М. Добкін.


 

comments powered by HyperComments