Добкін та Аваков написали спільного листа у Мінтопенерго

Дмитро Стриженко  |  Середа, 1 жовтня 2008, 15:03
Харківський міський голова Михайло Добкін та голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков опублікували відкритий лист до Міністра палива та енергетики Юрія Продана.
Добкін та Аваков написали спільного листа у Мінтопенерго

У листі міститься вимога негайно втрутитися в ситуацію з відключенням ТЕЦ-5 від газопостачання, оскільки НАК «Нафтогаз України» не виконує рішення Робочої групи, створеної при Міністерстві, і не підключає ТЕЦ-5 до газопостачання.

«Цей безвідповідальний крок з боку НАК «Нафтогаз України» привів станцію до повного фінансового колапсу, тому що «чистий» прибуток за І півріччя в підприємства становив 20.3 млн грн, збитки ж простою за червень, липень та серпень вже оцінюються в 20 млн грн. У результаті 3-місячного простою бюджет держави, області та Дергачівського району недоодержав 3.8 млн грн., Пенсійний фонд недоодержав 1 млн 100 тис. грн., фонди соцстраху – 180 тис. грн. З березня 2008 року керівництво ТЕЦ-5 намагається виконати вимоги НАК «Нафтогаз України» та укласти договір із ДК «Газ України» на поставку газу. Однак під різними приводами чиновники НАК відмовляють ТЭЦ-5, пропонуючи укласти договір із ДК «Газ України» заднім числом», – говориться у листі.

«Ми призиваємо Вас, шановний Юрію Васильовичу, зайняти тверду та принципову позицію по відношенню як до самої ситуації, так і до своїх підлеглих – чиновників НАК «Нафтогаз України» – і негайно відновити газопостачання Харківської ТЕЦ-5. У противному випадку, ми пропонуємо Міністрові та керівництву НАК «Нафтогаз України» привселюдно взяти на себе відповідальність за зрив опалювального сезону в півторамільйонному Харкові та пояснити свою позицію харків'янам», – призивають мер і губернатор, передає офіційний сайт харківської міськради.


 

comments powered by HyperComments