Мусєєв vs Винський: суд вимагає від ГПУ порушити справу проти Мінтрансу

Дмитро Стриженко  |  Четвер, 2 жовтня 2008, 14:14
Київський районний суд м. Харкова вирішив задовольнити позов Сергія Мусєєва до ДП «Харківський метрополітен».
Мусєєв vs Винський: суд вимагає від ГПУ порушити справу проти Мінтрансу

Про це оголосив суддя Володимир Плетньов у четвер.

Зокрема, у рішенні суду говориться, що метрополітен зобов'язаний виплатити Мусєєву зарплатню за період з 27 березня по 2 жовтня ц.р. у сумі 37 тис. грн.

«Позов Сергія Мусєєва задовольнити, стягнути на його користь із ДП «Харківський метрополітен» заробітну плату за вимушений прогул та за затримку виконання судового рішення за період з 27 березня 2008 року по 2 жовтня 2008 року в загальному розмірі 37 тисяч 176 гривень 43 копійки. У частині стягнення зарплати за один місяць, тобто 6 тис. грн., рішення підлягає негайному виконанню», – говориться в рішенні суду, що зачитав В. Плетньов.

Крім того, судом винесено окрему постанову на адресу Прем'єр-міністра України щодо грубих порушень трудового законодавства, Конституції України та інших законодавчих актів посадовими особами Міністерства транспорту та зв'язку України, у тому числі й міністром транспорту та зв'язку. У постанові суд вимагає вжити заходів для недопущення таких порушень у подальшому.

У цій постанові суд також звертається до Генерального прокурора з вимогою провести перевірку обставин невиконання Мінтрансом рішення суду про відновлення Мусєєва на посаді та вирішити питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 382 КК України (невиконання судового рішення).


 

comments powered by HyperComments