На пр.Фрунзе розпочато роботи зі створення євросквера

Микола Кузнєцов  |  Четвер, 16 жовтня 2008, 14:21
У зоні відпочинку між смугами руху проспекту Фрунзе (район «ХТЗ» у Харкові) розпочато роботи з благоустрою нової багатофункціональної рекреаційної зони. 16 жовтня з їхнім ходом ознайомився Харківський міський голова Михайло Добкін.
На пр.Фрунзе розпочато роботи зі створення євросквера

Тут з'являться багаторівнева клумба, квітники, розарії, будуть прокладені нові пішохідні алеї, а старі – реконструйовані, буде установлений фонтан, спортивний ігровий майданчик, а також, якщо побажають місцеві жителі, дитячий майданчик.

Мер доручив директору Департаменту комунального господарства Віктору Кітаніну продумати структуру парку таким чином, щоб він був умовно розділений на різні зони: для дітей, дорослих, молоді.

«Ми не можемо дозволити собі, з одного боку, зайвого шику в облаштуванні цього парку, а з іншої, ми зобов'язані зробити його відповідно рівню міста Харкова. Знайдемо золоту середину. Як ми й обіцяли, благоустрій іде із центра до районів», – сказав Михайло Добкин.

Планується, що у разі переносу пам'ятника з площі Конституції його буде встановлено саме в сквері на пр.Фрунзе.

У сквері вже виконані роботи щодо обстеження зелених насаджень. Зносу підлягають 202 тополі (знос уже розпочато).

Замість тополь будуть висаджені сріблисті ялини, плакучі ясени, кулясті клени, буде замощено 8000 кв.м. доріжок (плитка «старе місто»), встановлено 180 опор освітлення та 360 паркових світильників, а також висаджено 1.1 гектара газонів і 500 тисяч квітів.

Ще у новому парку з'явиться фонтан, паркові ослони, урни та ін.

Планується, що сквер буде завершений до наступного Дня міста.


 

comments powered by HyperComments