Ющенко повернув Турбоатом Фонду держмайна

Дмитро Стриженко  |  Середа, 29 жовтня 2008, 17:24
Президент України Віктор Ющенко призупинив дію постанови уряду від 17 жовтня ц.р., у якому мова йшла про передачу держпакета акцій ВАТ «Турбоатом» з Фонду держмайна Міністерству промислової політики.
Ющенко повернув Турбоатом Фонду держмайна

Про це говориться в указі президента № 970/2008, опублікованому на офіційному сайті глави держави.

Повний текст:
 

Кабінетом Міністрів України 17 жовтня 2008 року видано розпорядження №1335-р «Про передачу Мінпромполітики повноважень з управління корпоративними правами держави стосовно деяких господарських товариств».

Пунктом 1 зазначеного розпорядження передбачено передати Міністерству промислової політики України повноваження з управління корпоративними правами держави стосовно низки господарських товариств.

Це рішення прийнято Кабінетом Міністрів України без участі Фонду державного майна України.

Таким чином, розпорядження №1335-р видано Кабінетом Міністрів України на порушення припису Конституції України щодо здійснення Кабінетом Міністрів України управління об'єктами державної власності відповідно до закону (пункт 5 статті 116), адже Законом України «Про управління об'єктами державної власності» встановлено, що рішення про передачу повноважень з управління корпоративними правами держави уповноваженим органам управління приймається Урядом за поданням Фонду державного майна України (пункт 14 частини другої статті 5), чим порушено також вимоги частини другої статті 8, частини другої статті 19 та частини третьої статті 113 Конституції України, які зобов'язують Кабінет Міністрів України керуватися у своїй діяльності Конституцією та законами України, діяти на підставі та у спосіб, що ними передбачені, а також встановлюють, що нормативно-правові акти повинні прийматися на основі Конституції України і відповідати їй.

Ураховуючи викладене, відповідно до пункту 15 частини першої статті 106 Конституції України постановляю:

1. Зупинити дію пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 року №1335-р «Про передачу Мінпромполітики повноважень з управління корпоративними правами держави стосовно деяких господарських товариств».

2. Цей Указ набирає чинності зі дня його опублікування.

 

comments powered by HyperComments