Харківська ТЕЦ-5 увійшла в опалювальний сезон

Микола Кузнєцов  |  Понеділок, 10 листопада 2008, 13:41
У п'ятницю тепловики Харківської ТЕЦ-5 запустили перші казани, у суботу – енергоблок.
Харківська ТЕЦ-5 увійшла в опалювальний сезон

О 13 годині 7 листопада на зупинену через спірну заборгованість теплоцентраль почав надходити газ. На датчиках тиску та навантаження центрального щита замість учорашніх нулів з'явилися цифри, на порожніх аркушах – графіки. Люди, які два місяці сиділи без роботи, приступили до виконання обов'язків, пише «Об'єктив».

«Подали газ у казан, розпалюються два пальники. Грубо, треба закип'ятити воду, що знаходиться у казані, щоб пішла пара, піднімаємо її до пускових, так званих поштовхових параметрів, параметрів з якими можна подати пару до турбіни та здійснити її поштовх», – розповів начальник лабораторії налагодження теплотехнічного встаткування ТЕЦ-5 Віктор Стенников.

У суботу тепловики та газовики гарантували, що будуть працювати протягом всіх вихідних, щоб до понеділка в місті не залишилося холодних осель.

«Я особисто на роботі буду здійснювати контроль над запуском тепла та прийомом тепла від ТЕЦ-5 у житлових будинках, ми за два дні повинні запустити приблизно 800, навіть більше, ніж 800, біля тисячі будинків», – сказав віце-мер міста Харкова Олександр Кривцов.

 

comments powered by HyperComments