У Харкові подумують звільнити від пам'ятників пл. Конституції та Соборності

Середа, 17 грудня 2008, 10:11
У вівторок, 16 грудня, на розгляд Харківської містобудівної ради було винесено проект планування території, що обмежена р. Лопань, Бурсацьким узвозом, пл. Конституції та пл. Рози Люксембург. Архітектори пропонують «модернізувати» площі Конституції та Рози Люксембург і прилеглі до них території.
У Харкові подумують звільнити від пам'ятників пл. Конституції та Соборності

Зокрема, йдеться про влаштуванні підземних паркінгів. Всього в цьому районі планується побудувати близько 4–5 парковок більш ніж на 3 тисячі машино-місць.

«Влаштування хордових транспортних обходів для центру Харкова – це головна проблема для міста, і цією проблемою треба займатися», – наголосила один з авторів проекту Тетяна Поліванова, що представляє ТОВ «Ароф».

Як один з варіантів вирішення проблеми пробок в місті, фірма-проектувальник пропонує пустити маршрутки, що йдуть через площу Конституції, в об'їзд (або ж перенести «кола» маршруток в інше місце), розширити дороги, побудувати підземний паркінг і міст через річку Харків.

Простори пл. Рози Люксембург також планується оптимізувати. Директор Департаменту транспорту і зв'язку Євген Водовозов, що виступив рецензентом проекту, вважає, що найкращий варіант – об'єднати зону пам'ятника з тротуаром і комплексом будівлі ЦУМа.

«Це б сьогодні вирішило і питання безпеки пішоходів з пішохідними переходами, які будуть з різних боків, і дало б можливість людям нормально провести час в районі набережної, і влаштувати зв'язок з торгівельними площами», – відзначив Є. Водовозов.

Крім того, планується збільшити кількість смуг руху на пл. Пролетарській і пл. Рози Люксембург до чотирьох.

Також було озвучено пропозицію перенести не лише пам'ятник «четверо з ломбарду» з пл.Конституції, але і пам'ятник Соборності України з пл.Рози Люксембург. На думку архітекторів, ці простори можна використовувати значно раціональніше.
 

comments powered by HyperComments