Баронін про кризу, вивертких інвесторів і забудовників

Дмитро Стриженко  |  Середа, 17 грудня 2008, 11:19
Харківська міська рада має намір знизити ставку по орендній платні за землю для місцевих будівельних компаній до 3%.
Баронін про кризу, вивертких інвесторів і забудовників

Про це у вівторок, 16 грудня, повідомив голова Управління земельних відношень Борис Баронін. Він нагадав, що раніше ставка складала 8%.

На думку чиновника, пільга зможе істотно полегшити життя харківським будівельникам, хоча міський бюджет і втратить від цього певну суму. «Ми свідомо йдемо на скорочення деяких статей приходу до міського бюджету, оскільки сподіваємося, що ця пільга допоможе компаніям-забудовникам уникнути звільнень і виплачувати зарплату своїм робітникам», – сказав Баронін.

Відповідаючи на питання кореспондента «Справжнього Дозору» про передбачувані терміни виходу з кризи, Б. Баронін відзначив, що говорити про це «дещо передчасно». «Сьогоднішня криза носить глобальний характер, і вихід з неї намітиться лише тоді, коли в світовій економіці з'являться позитивні тенденції. Адже не можна говорити про закінчення кризи в одній сфері. Ми вже намагалися побудувати комунізм в одній окремо взятій країні. Всі знають, що з цього вийшло», – відзначив він.

Б. Баронін також підкреслив, що зараз повністю уражена банківська система, і необхідні зважені, продумані дії всіх гілок влади, аби намітився позитивний тренд.

«Хоча… що таке криза? Криза, як сказав класик, – це сильне погіршення життя для одних людей, і додаткові можливості для інших. Я спілкувався з одним з інвесторів, який веде будівництво в нашому місті (інвестор не харківський), так от він має намір вкладати гроші саме в цей період, аби через два роки, коли кризисні явища підуть на спад, продати об'єкт і бути на піку прибутковості», – розповів Б. Баронін.

Також чиновник повідомив, що не дивлячись на зниження вартості землі наприкінці року, до міського бюджету поступило 119.9 млн грн при встановленому річному плані 106 млн грн, тобто виконання плану склало 113.15%.
 

comments powered by HyperComments