Метро хоче за себе дві гривни

Анастасія Маніна  |  Середа, 17 грудня 2008, 13:50
Керівник метрополітену Сергій Мусєєв просить підвищити вартість проїзду в підземці до двох гривень – саме стільки, за його словами, витрачає підприємство на перевезення одного пасажира, повідомляє Медіапорт.

«Новий тариф дозволить нам платити зарплату, комунальні послуги і експлуатаційні витрати підприємства. Але цих грошей не вистачить на ремонт і оновлення рухомого складу», – сказав Мусєєв.

За його словами, він вже подав обгрунтування нових тарифів до обласної адміністрації.
Наприкінці листопада міська влада назвала економічно необгрунтованим даний тариф і відмовилася його узгоджувати. Саме до такого рівня, стверджували у мерії, просив підвищити ціну за проїзд його колишній керівник Генадій Броншпак. Сам Броншпак називав іншу цифру – півтори гривні.

Нагадаємо також, що після визнання тарифу в 1 грн 90 коп., запропонованого Г. Броншпаком, економічно необґрунтованим, 10 грудня Харківський міський голова Михайло Добкін дав розпорядження отримати від ОДА необхідні розрахунки для встановлення нових об'єктивних тарифів.

Нагадаємо також, що в листопаді 2008 року антимонопольний комітет ініціював перегляд тарифів на проїзд у метро міста Києва, на підставі економічної невідповідності у формуванні цін і наданні метрополітеном сумнівних даних про об'єми перевезень.
 

comments powered by HyperComments