Будівельники розкажуть, що Мінрегіонбуд зробив з Протасом

Микола Кузнецов  |  Понеділок, 22 грудня 2008, 11:47
Антикризовий комітет забудовників, що ініціював у Харкові перевірку місцевого відділення Держінспекції архітектурно-будівельного контролю, має намір провести 22 грудня прес-конференцію, присвячену результатам роботи комісії.
Будівельники розкажуть, що Мінрегіонбуд зробив з Протасом

Прес-служба ІБК «Авантаж» (компанія-активіст комітету) повідомляє, що 15 грудня Міністерство регіонального розвитку і будівництва оприлюднило висновки комісії, яка працювала у Харкові з метою перевірки обласної інспекції ДАБК, філії ДП «Укрдержбудекспертиза» і тих будівельних майданчиків, до яких були претензії в інспекції архітектурно-будівельного контролю.

Серед учасників прес-конференції – представники комітету: голова правління ВАТ «Трест «Жілстрой-1» Олександр Харченко, президент ВАТ «ІБК «Авантаж» Анатолій Денисенко, директор ТОВ «МКДУ» Дмитро Кутовой. У зустрічі також візьмуть участь представники міської влади: керуючий справами виконкому Харківської міської ради Олександр Новакін, начальник територіального управління Рахункової палати України по Харківській, Сумській і Полтавській областях Станіслав Косинов.

Планується дати відповідь на наступні питання:

  • Чи поставили отримані висновки крапку в конфлікті між забудовниками і місцевою інспекцією ДАБК?
  • Чи чекають на інспекцію ДАБК в Харківської області і філію ДП «Укрдержбудекспертиза» кадрові зміни?
  • Які заходи запропонувало міністерство для запобігання подібних конфліктів?
  • Чи згодні забудовники з висновками комісії?
  • Яка думка міської ради з приводу конфлікту?
  • Чим закінчилася перевірка Рахунковою палатою обласного ДАСК?
  • Яка зворотня реакція інспекції ДАБК і ДП «Укрдержбудекспертиза» на висновки комісії?

Прес-конференція відбудеться в понеділок, 22 грудня, о 12.00, в прес-центрі Міської ради – вулиця Квітки-Основ’яненко, 7, станція метро «Радянська».

Нагадаємо, в останні місяці в Харкові розвивається скандал між Держінспекцією архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) та забудовниками. За інформацією останніх, інспектори ДАБК свідомо затягували видачу дозволів, вимагаючи у будівельників крупні суми грошей. Позицію будівельників підтримали, не дивлячись на взаємні політичні протиріччя, міські і обласні власті Харкова. «Всіх цих ДАБКанутих людей в місті Харкові тепер намагаються поставити в приклад всій Україні», – обурився міський голова Михайло Добкін, коментуючи позитивну позицію Мінрегіонсбуду відносно дій харківського ДАБКа. Зокрема, керівника ДАБК в Харківському регіоні О. Протаса перевели на посаду в Києві.
 

comments powered by HyperComments