Добкін зробив приємне для дітей Яни Клочкової

Микола Кузнецов  |  Середа, 21 січня 2009, 14:03
Сьогодні відбулося відкриття автономній котельні «Міський комплексної дитяче-юнацької спортивної школи водних видів спорту Яни Клочкової».
Добкін зробив приємне для дітей Яни Клочкової

Як передає кореспондент «Міського Дозору», захід пройшов за участю харківського міського голови Михайла Добкіна.

Необхідність установки нової котельні полягає у тому, що через недостатнє опалення будинок басейну «Піонер», у якому буде відкрито школу Клочкової, почало руйнуватися.

За словами начальника Управління будівництва Володимира Рибакова, конструкції будинку починають ставати непридатним через недостатній прогрів та осушення комунікацій басейну. Зокрема, МНС наказали замінити деякі металоконструкції.

Директор підприємства «ТехЕксГаз», що споруджувало нову котельню, Юзеф Броневський повідомив, що котельня має високі показники економії палива – до 30%. Також він підкреслив, що нова система повністю автономна та працює без втручання людини: вона управляється комп'ютером, підключеним до мобільного зв'язку, і оператор може звідки завгодно набрати номер та отримати відомості про роботу котельні.

Усередині котельня є зразком нових технологій і нагадує скоріше рубку космічного корабля, ніж опалювальну споруду.

Потужність котельні 3.806 кВт. Вона обладнана казанами Vіtoplex 100 фірми Vіessmann (Німеччина), насосами Grundfos (фірми Sіemens Німеччина).
 

comments powered by HyperComments