Будівництво автодороги через парк Горького розпочнеться навесні

Анастасія Маніна  |  Вівторок, 27 січня 2009, 14:14
Будівництво автодороги через парк Горького розпочнеться на початку будівельного сезону 2009 року, тобто на початку весни.
Будівництво автодороги через парк Горького розпочнеться навесні

Про це сьогодні на прес-конференції повідомила директор Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міськради Тетяна Овинникова.

За її словами, будівництво дороги було ініційовано, у першу чергу, для транспортного розвантаження вул.Сумської у районі вул.Весніна, а також для скорочення шляху через паркову зону.

Крім того, начальник департаменту повідомила, що проект дороги було затверджено на підставі висновку Державної екологічної експертизи з урахуванням максимального збереження зелених насаджень парку.

Т. Овинникова також уточнила, що будівництво цієї автодороги не могло б бути здійснено тільки з розрахунку на кошти, що було виділено з міськбюджету Харкова, тому до будівництва були притягнуті інвестори.

Однак, «імена» компаній-інвесторів, начальник департаменту не назвала.

Нагадаємо, у листопаді 2008 року Держу правління охорони навколишнього природного середовища погодило проект відводу земельної ділянки площею 10 гектарів для будівництва автодороги через парк Горького.
 

comments powered by HyperComments