У Харкові ПР «бібікала» за відставку Тимошенко

Анастасія Маніна  |  Середа, 4 лютого 2009, 15:32
Сьогодні в центрі Харкова, на площі Свободи, напроти будівлі Харківської обласної державної адміністрації пройшла акція протесту проти підвищення транспортного збору, організована Партією Регіонів.
У Харкові ПР «бібікала» за відставку Тимошенко

За словами представника Партії регіонів Тетяни Просекіної, в акції взяло участь більше 500 представників партії, крім того, підтримку подали більше 250 водіїв авто.

Під час мітингу було зібрано більше 450 підписів харків'ян на підтримку відміни підвищення транспортного збору.

Також на мітингу була складена і підписана резолюція про зниження тарифів транспортного збору і відставку діючого уряду, з якою протестуючі звернулися до Верховної Ради України.

«Згідно Закону «Про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування», прийнятому 25 грудня 2008 року, і що набув чинності з 10 січня 2009 року, значно підвищуються ставки податку з автовласників при проходженні ними реєстрації, перереєстрації і чергових технічних оглядів транспортних засобів.

Тепер власники вживаних авто повинні щорічно платити на рівні з власниками нових автомобілів близько 2 тис. грн. Такі витрати не по кишені громадянам України, автомобілісти і так страждають від корумпованої системи реєстрації авто, беззаконня з боку інспекторів ДАІ, поганого стану доріг. У зв'язку з цим ми вимагаємо терміново внести зміни до закону і ініціювати відставку безвідповідального і бездарного уряду Юлії Тимошенко», – повідомляється в резолюції.

«Крім того, цим законом уряд обкладає податком навіть сільськогосподарську техніку, завдяки якій фермери приносять гроші до бюджету України», заявила Т. Просекіна.

Нагадаємо, сьогодні представники харківських автоклубів заявили, що автори законопроекту про нові податки і збори з власників транспортних засобів фактично пропонують українцям загнати себе в боргову яму і дійти до конфіскації майна.

Нагадаємо також, на четвер заплановано засідання Верховної Ради України, на якому буде заслухано звіт уряду і розглянуто питання про довіру до нього.

Докладний фоторепортаж з місця події дивіться на сайті.
 

comments powered by HyperComments