Михайло Добкін: Ми категорично проти фінансування матчів Євро-2012 у Львові з бюджету країни (ФОТО)

Костянтин Колесник  |  Вівторок, 10 лютого 2009, 15:31
Сьогодні, 10 лютого, в ОСК «Металіст» відбулася робоча нарада з питань реконструкції головної спортивної арени міста.
Михайло Добкін: Ми категорично проти фінансування матчів Євро-2012 у Львові з бюджету країни.

 Сьогодні, 10 лютого, в ОСК «Металіст» відбулася робоча нарада з питань реконструкції головної спортивної арени міста.

На нараді Харківський міський голова Михайло Добкін обговорив з виконавцями робіт і підрядниками досягнення, плани й перспективи реконструкції стадіону для проведення фінальних матчів Євро-2012.

У ході наради мер заявив, що на сьогоднішній день Харків має всі шанси прийняти ці матчі.

«На даний момент в Україні є шість претендентів на проведення Євро-2012. Це Харків, Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса й Львів. Але основний пріоритет віддається саме Харкову, Донецьку й Дніпропетровську, тому що в Одесі й Львові, за прогнозами, не вдасться створити відповідним нормативам УЄФА бази в призначені терміни», – сказав Харківський міський голова.

Михайло Добкін підкреслив, що на сьогоднішній день, на відміну від Львова, всі будівельні роботи на «Металісті» ведуться винятково на кошти міста й області, а не з державного бюджету.

«Всі будівельно-реконструкційні роботи на стадіоні «Металіст» ведуться з бюджету міста Харкова й області. І оскільки ми виступаємо за чесну конкуренцію між містами за право проведення матчів Євро-2012, ми категорично проти фінансування Львова з бюджету країни. Зовсім нещодавно надійшла інформація, що Кабінет міністрів хоче виділити 1 млрд грн.. на реконструкцію львівського аеропорту. В свою чергу, ми теж збираємося лобіювати інтереси Харкова й будемо вимагати від Кабміну виділення коштів для Харкова як на підтримку програми Євро-2012, так і на розвиток міста в цілому», – сказав М. Добкін.

Нагадаємо, що 4 лютого Харків відвідала делегація на чолі з генеральним секретарем УЄФА Девідом Тейлором. Після відвідування стадіону «Металіст», а також ознайомлення з будівництвом дитячої футбольної академії «Металіст», Девід Тейлор підкреслив, що йому й всій делегації сподобалося місто Харків, і що він вражений темпами підготовки, що сьогодні ведеться на зазначених об'єктах.
 






Інші фото дивіться тут.

 

comments powered by HyperComments