Терміново! На харківському ринку на вівторок намічена пожежа!

Микола Кузнецов  |  Понеділок, 16 лютого 2009, 18:54
Близько 11 години ранку 17 лютого на одному з харківських ринків з'являться пожежні машини і десятки рятувальників.
У квітні на Барабашово згоріло майже 100 магазинів.

На території ринку проводитимуться пожежно-тактичні навчання служб МНС.

Як стало відомо «Міській Варті», водна навчань має на увазі виникнення пожежі під час торгівлі.

Як повідомлялося раніше, керівник центру пропаганди МНС у Харківській області Ігор Лупандін пояснив, що такі тренування проводяться регулярно, зазвичай 2 рази на місяць, на різних об'єктах, де ліквідація справжніх НС може бути ускладнена – у місцях скупчень людей, у будинках зі складною архітектурою і так далі.

Пожежно-тактичні навчання мають на увазі повне наближення до реальних умов: співробітники повністю екіпіруються, надягають протигази, спецтехніка слідує через місто з сиренами, засікається час до повної готовності першого пожежного рукава для подачі води. В цілому на такому тренуванні все відбувається як у реальності, до останнього дріб'язку. Особливість таких навчань – наступний «розбір польотів», коли весь особовий склад збирається на обговорення своїх дій під час «репетиції».

Нагадаємо, на території ринку біля ст.м. "ім. Академіка Барабашова" 16 квітня відбулася найбільша за останні роки пожежа в Харкові. До моменту прибуття рятувальників вогонь поширився на площу в 600 кв. м на території майданчику з продажу дитячих товарів. Пожежі було привласнено 3-тя ступінь складності.

Ця пожежа майже в точності повторився 27 серпня – на тому ж місці.

Після цього на ринку було розпочато ряд заходів з посилення протипожежної безпеки, зокрема придбана автоцистерна.
 

comments powered by HyperComments