З 16 тарифів на квартпату залишилося 14

Віталій Малецький  |  Вівторок, 17 лютого 2009, 09:29
Хороша новина: за новим проектом нарахування тарифів за послуги ЖКГ з харків’ян не буде зніматися плата ані за прибирання підвалів та придахових приміщень, ані за електроенергію для підкачки води.
З 16 тарифів на квартпату залишилося 14

За місяць прискіпливої роботи фахівцям управління тарифною політикою спільно з Лепратаментом житлового господарства було доведено недоцільність дувух послуг ЖКГ. Перша – це прибирання підвалів, горищ та технічних поверхів. Друга – енергопостачання для підкачки води.

Олена Гриценко, голова управління економіки та фінансів Харківської міськради, розповідає: «Протягом двох останніх років нам регулярно приходилося проводити перерозрахунок мешканцям, оскільки ця послуга насправді не надавалася. Цю послугу пропонується прибрати з тарифів. А у випадку необхідності повернення таких робіт в окремих будинках буде виділятися допомога з місцевого бюджету».

«Стосовно ж енергії для підкачки води, – каже Гриценко, – як виявилося, в розрахунках КП «Вода» данна витарата не врахована». Щоб не змушувати споживачів комунальних послуг платити двічі, тариф також буде відмінено. В результаті, зарків’яни зможуть платити за 14 тарифами, що залишилися, за ті послуги, які надаються їм реально.

Як раніше повідомляла Міська Варта, мер Харкова Михайло Добкін веде послідовну політику на зменшення вартості послуг ЖКГ. Зокрема, в Харкові передбачено індивідуальні тарифи для кожного житлового будинку.
 

comments powered by HyperComments