Сампдорія – Металіст: Приїхали, пограли, перемогли!

Артем Артьомов  |  Четвер, 19 лютого 2009, 09:19
Закінчився перший матч плей-офф Кубка УЄФА між «Сампдорієй» і «Металістом», в якому харківський клуб переписав історію.
Сампдорія – Металіст: Приїхали, пограли, перемогли!

Старт матчу почався по-харківськи: «Металіст» грав спокійно, в своєму стилі розтягуючи м'яч по всьому полю. Відразу кинулися в очі два факти – відмінна гра Олександра Рикуна, чиї паси незмінно знаходили футболістів «Металіста», а також повне володіння центром поля харківською командою.

Потуги «Сампдорії» досягти успіху в нечастих безпечних атаках не були реалізовані багато в чому завдяки злагодженій грі всіх ліній «Металіста», коли навіть нападаючі поверталися в захист.

Переломним моментом стала остання хвилина першого тайму. Жажа Коельо наздогнав захисника «Сампи» у самої лінії поля, відняв м'яча для партнера, передав м'який навіс на Дениса Олійника, який, стоячи спиною до воріт, примудрився перекинути воротаря і закинути м'яч в дальній кут.

М'яч на чужому полі – 0:1. Відмінний результат!

Другий тайм почався без особливих змін в манері гри обох суперників. Спокійна і впевнена гра харків'ян, здавалося, виводила з себе італійців. Їх наскоки ставали небезпечнішими, активізувався Антоніо Кассано – головна зірка «Сампдорії».

Проте, всі атаки господарів поля не досягали мети і були відверто «порожніми» – таких моментів у гравців «Металіста» було в два рази більше.

Слідують заміни італійської команди, які не приносять ніякого пожвавлення в грі. Мирон Маркевич міняє Жажу на Девіча, і українець – вже пора звикнути називати його так – класно вписався в матч, прориваючись по флангу і центру.

Жодна з атак харків'ян не привела до успіху, але наша команда і не пропустила, що, звичайно ж, дуже серйозна перевага перед матчем-відповіддю 26 лютого.

Прекрасна, впевнена і переконлива для всіх перемога харківського «Металісту» вже на сьогоднішній день зробила ривок в історії вітчизняного футболу і самого клубу.

Тепер не тільки тренер «Сампдорії», але і велика частина Європи дізналася що таке Україна, і який клуб покарав «Сампдорію» за нудну гру.

Відео найкращих моментів дивіться тут.
 

comments powered by HyperComments