Поляки вже «відібрали» Євро-2012 у Харкова

Дмитро Стриженко (переклад з GW)  |  Четвер, 19 лютого 2009, 12:35
Матчі чемпіонату Європи по футболу 2012 року можуть пройти в шести польських містах і лише в двох українських.
Поляки поділили Євро-2012 «6 до 2».

Про це повідомляє польська Gazeta wyborcza з посиланням на власні джерела в УЄФА.

«Своє вирішення УЄФА має оголосити в травні. Якщо не буде катастрофи, чемпіонат відбудеться у Варшаві, Гданьську, Познані, Вроцлаві, Кракові і Хожуві», – затверджує джерело видання в УЄФА.

В свою чергу польський міністр спорту Мирослав Джевецький сказав, що «за Польщу в УЄФА спокійні».

«Багатий Київ і Донецьк справляться, але Дніпропетровськ, Харків, Одеса і Левів самотужки підготовку не потягнуть. А уряд – інвестиційне фінансування», – сказав він.

На думку Андрія Засадного, відповідаючого за підготовку до Євро-2012 у Львові, уряд чекає рішення УЄФА, «щоб розділити фінансування на 2, 3 або 4 міста».

Тим часом в Польському футбольному союзі (PZPN) публікацію GW назвали «маренням».

«Ми не коментуватимемо кожне марення, яке з'являється в медіа», – сказав прес-секретар PZPN Збігнев Кожмінський.

Він відмітив, що УЄФА визначає, в яких українських і польських містах проходитимуть матчі Євро-2012, в той же час підкресливши, що відповідні рішення найімовірніше будуть ухвалені в травні цього року.

Більше того, відмітив прес-секретар PZPN, УЄФА може відкласти ухвалення рішення на пізніший термін, як це було з оголошенням країн-переможців в конкурсі на проведення Євро-2012.

З. Кожмінський заявив, що PZPN не отримувала інформації від УЄФА про проведення матчів чемпіонату в 6-ти польських і 2-х українських містах. «Якби були такі сигнали, ми б інформували про це громадськість», – сказав він.

Як раніше повідомляла «Міська Варта», генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор залишився задоволений ходом підготовки Харкова до Євро-2012 в ході недавнього візиту.
 

comments powered by HyperComments