Чи буде тепло в Харкові? ТЕЦ-5 і ХТМ розкрили карти

Анастасія Маніна  |  Четвер, 19 лютого 2009, 15:38
Постачання газу на ТЕЦ-5 відновлені, завдяки оперативним діям прокуратури Харківської області. Теплопостачання міста відновлено, хоча роботи на третьому блоці теплоцентралі продовжуються досі.
ТЕЦ-5, ХТС: Теплопостачання Харкова повністю відновлене

Про це 19 лютого повідомили «Міську Варту» на харківській ТЕЦ-5.

«Зараз на третьому блоці йдуть роботи з ліквідації наслідків відключення, оскільки зараз він ще працює в аварійному режимі. Проте турбуватися неселленню нема про що, всю ніч працівники ТЕЦ відновлювали теплопостачання міста», - повідомили в приймальні теплоцентралі.

На питання про те, які збитки понесло підприємство у зв'язку з припиненням подачі газу, на ТЕЦ-5 відповіли, що на даний час про це говорити складно, підрахунки робитимуться пізніше, а в даний час пріоритетним є швидке і повне відновлення третього блоку.

Крім того, заступник начальника КП «Харківські теплові мережі» Євген Зинченко повідомив, що на підприємстві також ведуться відновлювальні роботи. Щодо збитків ХТМ Є.Зинченко заявив, що «буде проведено перерахунки».

«Практично все, що заробляє ХТС, йде на оплату газу. Ми урізуємо себе в найнеобхіднішому, щоб забезпечити Харків теплом», – сказав Є. Зинченко.

Нагадаємо, 18 лютого співробітниками «Харківміськгазу» було проведено відключення ТЕЦ-5 від газопостачання, внаслідок чого третина Харкова залишилася без тепла.

Нагадаємо також, що прокуратура Харківської області винесла постанову про відновлення газопостачання ТЕЦ-5. О 17:30 фахівці «Харківгазу» почали відновлювальні роботи.
 

comments powered by HyperComments