Робота в Харкові. Які спеціальності зараз найбільш потрібні?

Ганна Глєбова  |  П'ятниця, 20 лютого 2009, 09:33
Не зважаючи на те, що кількість безробітних збільшується в арифметичній прогресії, в Харківському обласному центрі зайнятості стверджують, що за великим бажанням роботу знайти можна. Правда, зарплата може бути набагато менше попередньої.
Хто шукає, той завжди знайде.

Якщо раніше кількість вакансій, заявлених працедавцями в службу зайнятості, щодня скорочувалося, то зараз якщо не збільшується, то хоча б не падає з кожним днем.

Сьогодні, за даними прес-служби Харківського обласного центру зайнятості, роботодавці пропонують працевлаштування слюсарям, електромонтерам, малярям, монтажникам, електрогазозварщикам. Роботу і зарплату цим співробітникам готові надати державні і комунальні підприємства.

Серед найбільш потрібних – професії водія, охоронця і офіціанта. Як розповіли кореспонденту «Міської Варти» в харківських охоронних фірмах, люди їм дійсно потрібні. Але тільки тому, що в цій сфері велика «текучка» – не всі витримують режим «доба-дві» за зарплату в півтори тисячі гривень.

Крім того, в Харкові можна знайти роботу офіціанта, але це дуже складно. У харківських кафе, пабах і місцях швидкого харчування не приховують, що кількість відвідувачів різко впало, і як результат доводиться скорочувати нудьгуючий без роботи персонал, а іноді і зовсім закривати заклади.

Попит на рекламних менеджерів і менеджерів з продаж, а також IT-специалистів і страховиків поновився. За бортом же опинилися банківські працівники. Скажімо, за неофіційною інформацією, отриманою від співробітників банку «Надра», найближчим часом п'ять тисяч працівників цієї установи готуються поповнити списки безробітних.
 

comments powered by HyperComments