Без паніки! Скоро в Харкові пройде вакцинація від кору і краснухи

Анастасія Маніна  |  П'ятниця, 27 лютого 2009, 15:27
Харків на крок випереджає Міністерство охорони здоров'я України – в місті вже створено реєстр осіб, що підлягають повторній вакцинації проти кору і краснухи.
Без паніки! Скоро в Харкові пройде вакцинація від кору і краснухи

Про це сьогодні, 27 лютого, повідомив на прес-конференції в Інстітуті Горшеніна керівник Департаменту охорони здоров'я міськради Ігор Шурма.

За його словами, в реєстр включено 233 тис. молодих людей віком від 16 до 29 років, з яких 117 тис., – жіноче населення області і 116 – чоловіче. Ці харків'яни пройдуть тестування на зниження імунітету до кору і краснухи, за результатами якого буде визначені ті, хто пройде вакцинацію.

«Зараз міськрада шукає 4 мільйони гривень на перевірку цих молодих людей і виявлення серед них осіб з пониженим імунітетом проти кору, а також на подальшу їх вакцинацію. Звичайно, вся сума не буде необхідна відразу, але на перший етап перевірки найближчим часом буде потрібно 1.5 мільйони», – розповів І. Шурма.

Крім того, він приточнив, що дана перевірка і вакцинація не входить в обов'язки міської і обласної влади, проте після гучної справи про смерть хлопчика після вакцинації несертифікованим туберкуліном в Краматорську, міськрада вирішила поставити вакцинацію проти кору і краснухи на особливий контроль.

«Заявляю, що вакцинації несертифікованими в Україні препаратами в Харкові не буде!», – сказав він.

І. Шурма також відзначив, що якщо подібну перевірку на послаблення імунітету до краснухи і кору і вакцинацію проводити щорік, то не буде такої метушні і таких витрат.

Нагадаємо, у вересні 2009 року спеціальна парламентська слідча комісія встановила, що примусова вакцинація проти кору і краснухи весною 2008 року була злочином.

Нагадаємо також, в листопаді керівник Департаменту охорони здоров'я і соціальних питань Харківської міськради Ігор Шурма заявив, що вважає небезпечними заяви головного педіатра України В'ячеслава Бережного про відновлення вакцинації проти кору і краснухи.
 

comments powered by HyperComments