Міськрада просить харків'ян не втрачати 30 мільйонів гривень

Анастасія Маніна  |  Вівторок, 3 березня 2009, 09:14
Харківська міська рада просить жителів міста оформляти субсидії. Якщо потребуючі підтримки держави не оформлять необхідні документи, комунальні підприємства міста можуть втратити необхідні їм зараз 30 мільйонів гривень.
Міськрада просить харків'ян не втрачати 30 мільйонів гривень

Про це вчора, 2 березня, повідомила на прес-конференції начальник управління праці і соціального захисту населення Харківської міської ради Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, за станом на лютий 2009 року всього 37 тисяч харківських сімей, тобто 7% населення, отримали субсидії.

«При цьому заяви на отримання державної допомоги з оплати послуг ЖКХ подали близько 94 тис. сімей. Проте з ряду причин люди субсидій не отримали. Основними причинами можна назвати неправильне оформлення документів, недостовірну інформацію про доходи, прописці і так далі», – розповіла С. Горбунова-Рубан.

Крім того, вона повідомила, що багато харків'ян не отримують субсидій через відсутність статусу безробітного.

«Наступний в наявності психологічний чинник. Втративши роботу, люди не хочуть визнавати себе безробітними, не звертаються в центри зайнятості і, як наслідок, позбавляються можливості отримати держдопомогу», – відзначила начальник управління.

За словами заступника харківського міського голови Ігоря Шурми, міськрадою затверджений новий текст програми по соціальному захисту населення на 2007–2010 рр., згідно якому всі соціальні гарантії не будуть зменшені в 2009 році, а залишаться на рівні минулого року. Він також уточнив, що при оформленні субсидій харків'янам не доведеться самостійно збирати необхідні довідки, оскільки тепер цим займаються відділи субсидій.

Нагадаємо, 24 лютого повідомлялося, що заборгованість харківських підприємств ТКЕ за 5 минулих місяців з початку опалювального сезону 2008–2009 року за газ склала 437 мільйонів гривень.

Нагадаємо також, 25 лютого керівник антикризової групи харківської облради Марина Вишневська повідомила, що нове джерело надходження субвенцій по ЖКГ з Києва викликає «деякі» побоювання з боку Харківської обласної ради.

«Раніше гроші перераховувалися за рахунок податків, і я вважаю це джерело надійним. Але тепер субвенції приходитимуть з спеціального державного фонду – це декілька турбує регіональну владу», – відзначила М. Вишневська.
 

comments powered by HyperComments