На Харківському заводі винайшли антикризовий рецепт і пашуть в вихідні

Микола Кузнецов  |  Вівторок, 3 березня 2009, 15:24
Харківський завод ФЕД отримав стільки замовлень, що його співробітники працюють і в суботу, і в неділю, повідомив директор підприємства Олександр Жданов.
На Харківському заводі винайшли антикризовий рецепт і пашуть в вихідні

При цьому ФЕД набирає робочих. Так, за останні місяці завод набрав 100 осіб основних виробничих робочих і продовжує давати рекламу з запрошенням на роботу.

Успіх свого підприємства А. Жданов пояснює трьома причинами. По-перше, робоча дисципліна, по-друге – утримання своїх ринків збуту, по-третє – відсутність зривів постачань.

«Працювати, працювати і працювати. Нічого само не падає. Колосальна праця, виховання колективу. ФЕД – це сім'я, співробітники люблять ФЕД. Часто, якщо все погано на підприємстві, співробітники починають ходити і плакати, що все погано. У нас такого немає. Коли ми перейшли на 6–7-денний робочий тиждень, жінки з маленькими дітьми домовлялися з сусідами і йшли на завод в суботу-неділю», – розповів він.

При цьому співробітників відділу з продажу ФЕД «ганяє по всьому світу». Після того, як через політичні причини був втрачений ринок Росії, підприємство налагодило відносини з Польщею, узбекистаном, Казахстаном, Китаєм і іншими країнами. Економити на поїздках не можна, пояснив директор ФЕДа – інакше потім «залишишся без роботи».

Жданов впевнений, що головне для підприємства – збут, тому ФЕД, оминувши «Укрспецекспорт», домовляється з російськими підприємствами безпосередньо.

Третя складова рецепту – відповідальність в термінах постачання. Перейти на 7-днівку довелося саме щоб не зривати постачання.
 

comments powered by HyperComments