Прийняті нові тарифи на воду і водовідведення

Микола Кузнецов  |  Середа, 4 березня 2009, 13:34
Нові тарифи на воду і водовідведення, озвучені раніше Харківським міським головою Михайлом Добкіним, встановив на своєму засіданні виконком міськради.
Прийняті нові тарифи на воду і водовідведення

Так, тепер 1 кубометр холодної води коштуватиме харків'янам 1.97 гривен, 1 куб водовідведення – 0.93 грн.

Директор Департаменту економіки і комунального господарства Михайло Фатєєв нагадав, що комунальні підприємства подали в мерію розрахунки, за якими постачання води коштувало б 2.48 грн/куб.м, а відведення – 1.17 грн/куб.м. У муніципалітеті перевірили розрахунки і істотно стримали апетити комунальників.

Тарифи, затверджені виконкомом, мають на увазі нульову рентабельність роботи КП.

Як підкреслив Харківський міський голова Михайло Добкін, міська влада не має наміру доводити тарифи до рівня собівартості – це, за розрахунками фахівців, буде дуже великою ношею для споживачів.

Зокрема, навіть нові тарифи покривають собівартість водовідведення на 40%. Іван Корінько директор КП «Харківкомуночиствод» підкреслив, що в цих умовах працювати дуже важко – каналізація в місті зношена більш ніж на 70%.

Прийняті тарифи на воду включають тільки «найнеобхідніше» для того, щоб вода поступала в будинки харків'ян: зарплата, відрахування до пенсійного фонду, електроенергія, поточні витрати. Капітальні витрати місто має намір покривати з держбюджету.
 

comments powered by HyperComments