Терміново! Результати перевірки препарату, що викликав неадекватні реакції на Манту

Анастасія Маніна  |  П'ятниця, 6 березня 2009, 13:27
Сьогодні в другій половині дня закінчиться лабораторний контроль якості туберкуліну, виробленого харківським ЗАТ «Біолек».
Терміново! Результати перевірки препарату, що викликав неадекватні реакції на Манту

Про це 6 березня «Міську Варту» повідомили в Інстітуті Горшеніна з посиланням на ГП «Центр імунобіологічних препаратів» міста Київ.

Зараз фахівці центру вже встановили, що за такими показниками, як «прозорість і колір», «механічні включення», «зміст іонів водню PH », «об'єм наповнення», «фенол» немає відхилень від норми.

За показниками «стерильність» і «токсичність» вивчення ще не закінчилося.

Як тільки перевірка закінчиться, протоколи з її результатами передадуть до Міністерства охорони здоров'я, говорять в центрі імунобіологічних препаратів.

ДОВІДКА

Як повідомив віце-мер Харкова Ігор Шурма на прес-конференції в Інституті Горшеніна, 5-6 лютого 2009 року у учнів двох шкіл протягом години після проведення проб Манту (спосіб діагностики туберкульозу) спостерігалися реакції на введення туберкуліну (препарат, яким проводять проби Манту) – головний біль і запаморочення, які пройшли за 30-60 хвилин. Якість цієї партії туберкуліну Міністерство охорони здоров'я доручило перевірити ГП «Центр імунобіологічних препаратів» міста Київ. Туди 18 лютого для лабораторного контролю якості відправили 40 ампул препарату: 25 ампул з маніпуляційного кабінету поліклініки №2, 5 ампул з школи №28, 10 ампул з школи № 39.
 

comments powered by HyperComments