М. Добкін: Ринковий збір підвищуватися не буде

Ганна Глебова  |  Понеділок, 9 березня 2009, 08:29
Міська влада планує цього року провести реконструкцію Центрального ринку. При цьому ані ринковий збір, ані орендна плата за торгові місця підвищуватися не будуть. Крім того, до цього повністю безправні перед адміністрацією ринку підприємці отримали від міськради захист у вигляді розроблених правил торгівлі.
М. Добкін: Ринковий збір підвищуватися не буде

В п’ятницю, 6 березня харківський міський голова Михайло Добкін зустрівся з підприємцями, що торгують на Центральному ринку.

На зустріч с М. Добкиним люди прийшли прямо з ринку – торгівля не йде ось вже другий місяць. При цьому власник ринку – торговці називали ім'я О.Фельдмана – на третину підвищив орендну плату.

У зв'язку з цим ініціативна група, що представляє інтереси підприємців, звернулася до Харківського міського голові з проханням захистити їх інтереси.

«У нас немає ані права на лікарняний, ані на відпустку. Варто захворіти, як твоє місце відразу ж віддають комусь іншому. При цьому ми за свій рахунок оплачуємо і прибирання території, і охорону», – розповідає підприємець Вікторія.

Під час зустрічі з торговцями Михайло Добкін розповів, що відтепер вони працюватимуть по розробленим юридичним Департаментом правилами, які захистять їх права, і чітко пропишуть обов'язки сторін. Правила були ухваленні на 12 сесії Харківської міської ради 25 лютого.

Нагадаємо, зараз торговці масово лишають свої робочі місця через кризу – торгівля не йде, а орендна плата з кожним разом стає все більше і більше.






 

comments powered by HyperComments