На головній площі Харкова з'являться два нові пам'ятники

Ганна Глебова  |  Вівторок, 7 квітня 2009, 09:34
Металеві пам'ятники харківським науковцям найближчим часом з'являться на площі Свободи – біля північного корпусу ХНУ ім. Каразіна.
На головній площі Харкова з'являться два нові пам'ятники

Про це кореспонденту «Міської Варти» розповів секретар топонімічної комісії Харківської міської ради Олексій Хорошковатий.

Планується, що біля північного корпусу ХНУ (колишня Академія ім. Говорова) з'являться металеві пам'ятники історику Дмитру Багалію і математику Олександру Ляпунову. Таке рішення було ухвалене на засіданні топонімічної комісії 31 березня.

Тоді комісія утвердила ескізні проекти двох нових міських пам'ятників. За словами Олексія Хорошковатого, з ініціативою встановити пам'ятники харківським ученим в комісію звернулося керівництво ХНУ.

Виготовлення скульптур доручене харківському скульптору Олександру Рідному. Але точна дата установки пам'ятників харківським ученим поки не відома – все впирається в гроші.

Як раніше повідомляв наш сайт, раніше безіменна площа на перехресті проспектів Косіора і Фрунзе незабаром отримає благозвучну назву. Також планується перейменувати низку вулиць і провулків.
 

comments powered by HyperComments