Названа нова ціна проїзду в харківських трамваях і тролейбусах

Микола Кузнецов  |  П'ятниця, 10 квітня 2009, 09:26
Тільки за наслідками фінансової діяльності за минулий, 2008 рік чиста собівартість проїзду 1 людини в міськелектротранспорті Харкова в 2.5 разу вище за нинішній тариф.
Названа нова ціна проїзду в харківських трамваях і тролейбусах

За цими даними, щоб «тільки їздити» – без урахування ремонту, реконструкції, розвитку – за одну перевезену людину Міськелектротрансу треба отримувати 1.79 грн, пояснив директор Департаменту транспорту і зв'язку Євген Водовозов.

Він нагадав, що приведення тарифу до реальної собівартості є одним з головних вимог співробітників Міськелектротрансу, які погрозили акціями протесту і страйком.

«Ми підходимо до тарифів дуже жорстко», – підкреслив Є. Водовозів, додавши, що всі розрахунки будуть наново переглянуті відповідно до нинішніх реалій.

Директор департаменту завірив, що процес розрахунку собівартості не означає, що тариф відразу буде підвищений.

Він також нагадав, що Харків залишається єдиним з крупних міст, де тариф складає менше гривні.

Всі крупні міста вже давно возять в електричному транспорті по 1 грн, за винятком декількох дрібних міст, наприклад Алчевська. А в Запоріжжі за 2 тижні тариф стане 1.25 грн.

Як повідомлялося раніше, в даний час зарплата співробітникам Міськелектротрансу, які (зокрема, Жовтневе депо) оголосили про початок акцій протесту, за січень выплачена, на наступному тижні люди отримають гроші за лютий.

Тим часом дефіцит співробітників для роботи в трамваях і тролейбусах Харкова складає 500 осіб, повідомив керівник комунального підприємства «Горелектротранс» Олексій Палант.

За даними Є. Водовозова, це близько 40% від необхідної кількості.
 

comments powered by HyperComments