Харків навесні стане двухмильйонником. Квітковим

Анастасія Маніна  |  Понеділок, 13 квітня 2009, 16:32
Незабаром в Харкові з'явиться клумба, яка поб'є рекорд квіткових насаджень на Червоношкільній набережній.
Харків навесні стане двухмильйонником. Квітковим

Про це 13 квітня повідомив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Китанін.

За його словами, до травневих свят біля канатної дороги, по вул. Отакара Яроша в Харкові, з'явиться найбільша в місті чотириярусна квіткова клумба. Крім того, планується створення невеликої клумби біля кінотеатру ім. Довженка, а також зміни в оформленні клумби і схилів в Саду ім. Шевченка.

«Зараз ми ще не можемо зайнятися висадкою квітів, оскільки заважають нічні заморозки, але вже з початку наступного тижня почнуться роботи. Щодня висаджуватимуться понад 30 тисяч квітів. Впевнений, до 9 травня ми завершимо роботи на Меморіалі», – розповів В. Китанін.

Він також повідомив, що минулого року в місті було висаджено 1.8 мільйона квітів, в цьому міські власті планують подарувати Харкову близько 2-х мільйонів.

«Згідно плану міськради, робота вестиметься на 31 об'єкті», – сказав директор департаменту.

Крім того, В. Китанін відзначив, що при створенні клумби на Червононошкільній набережній було використано 88 тисяч квітів, сама ж клумба за площею займає 2.5 тисяч квадратних метрів.

Інших подробиць він не повідомив, сказавши, що «має бути інтрига», а на питання журналістів про те, «які місця в місті будуть найбільш квітковими», заявив: «Місто Харків».

Раніше, 13 квітня, повідомлялося, що до кінця року в Харкові планується висадити близько 5 тисяч дерев, з яких 1.5 тисячі висадять навесні.

Нагадаємо, 11 квітня в рамках двухмісячника «Зелена весна» в Харкові пройшов суботник, на якому був присутній секретар Харківської міської ради Геннадій кернес.

Нагадаємо також, 18 березня повідомлялося, що для озеленення Харкова міська влада планує купити «пекельні машинки».
 

comments powered by HyperComments