Міша з Гешею їдуть до Харкова на ПМЖ і везуть з собою Юлю

Ганна Глебова  |  Вівторок, 14 квітня 2009, 17:44
Будівництво харківського дельфінарію наближається до завершення. Вже 28 квітня до Харкова з Одеси приїдуть перші вихованці.
Міша з Гешею їдуть до Харкова на ПМЖ і везуть з собою Юлю

Серед них – чотири дельфіни, три морські котики і один морський лев, які 15 травня дадуть свою першу виставу. Як повідомляє офіційний сайт Харківського міського дельфінаріума, дельфінів звуть Геша, Міша, Геркулес і Віта, морських котиків – Лілу, Юля і Боб, а морського лева кличуть Пишкою.

Окрім демонстраційного залу в дельфінарії буде ще три басейни: для дельфінотерапії, для морських котиків и морської левиці, а також океанаріум.

14 квітня Харківський міський голова Михайло Добкін побував на будівництві дельфінарію. Михайло Добкін розповів, що в майбутньому планується проводити в дельфінарії лікування дітей з ДЦП з усієї України і інших країн.

«Діти з багатодітних сімей, діти, позбавлені батьківської опіки, сироти, діти складного соціального контингенту матимуть можливість відвідувати дельфінарій безкоштовно, причому ми розробимо механізм, щоб це було не раз на рік, у свята, а системно. Наприклад, якийсь день буде виділений для відвідин дельфінарію такими дітками. І ми обов'язково вивчимо питання про можливість міста фінансово допомагати сім'ям з дітьми, які потребують дельфінотерапії. Місто зобов'язане брати участь в оздоровленні дітей», – повідомив Харківський міський голова під час відвідин дельфінарію.

Довідка «Міської Варти»

Площа поверхні води складає 480 м2, глибина – 6м, загальний об'єм – 3 млн. літрів води. Почалося будівництво дельфінарію у вересні 2007 року, і планується, що до Всесвітнього дня захисту дітей перші відвідувачі вже зможуть грати з морськими ссавцями.

Нагадаємо, що вхід до дельфінарію будет через ворота зоопарку.
 

comments powered by HyperComments