Харківський зоопарк допоможе Ялті: дві тварини продадуть, одну подарують

Микола Кузнецов  |  Середа, 15 квітня 2009, 14:37
Керівництво Харківського зоопарку звернулося до міського голови Михайла Добкіна з проханням дозволити подарувати Ялтинському зоопарку ведмедя.
Харківський зоопарк допоможе Ялті: дві тварини продадуть, одну подарують

Мер вже дав свою принципову згоду на передачу тварини до Ялти.

«Події, які сталися в Ялтинському зоопарку, не можуть нікого залишити байдужим. У нас є можливість надати посильну допомогу і підтримку. Сьогодні вирішено питання про передачу бурого ведмедя, що проживає в нашому зоопарку, до Ялтинського зоопарку. Сподіваюся, що чотирилітньому бурому красеню Матвію буде комфортно на новому місці», – цитує М. Добкіна прес-служба міськради.

«Подарунок» народився і виріс в Харкові, розповів «Міській Варті» директор Харківського зоопарку Олексій Григор’єв.

Також харківський зоосад має намір продати ялтинським колегам двох тварин, про яких ті попросили: гуанако (південноамериканський верблюд, схожий також на ламу) і гамадрила.

Попередня домовленість з Ялтою вже досягнута. Тепер в Харкові чекають, коли кримські колеги оправляться від шоку – тоді можна буде говорити про терміни операції.

Нагадаємо, більше десяти здорових молодих тварин з колекції приватного зоопарку «Казка» в Ялті померли, імовірно, отруївшись отрутою, повідомив 13 квітня власник зоопарку, депутат Верховної ради Криму Олег Зубков.

«За три тижні у нас – більше десяти трупів. Це вже перестало бути тільки нашою трагедією. Об'єкт природно-заповідного фонду України втрачає свою колекцію», – сказав Зубков на прес-конференції в Сімферополі.

За його словами, тварини почали вмирати 23 березня. Першим загинув талісман «Казки» – шимпанзе по кличці Чарлік, який був одним з перших мешканців зоопарку і прожив в ньому більше десяти років. Вслід за ним померли дві рисі, дві пуми, два гімалайські ведмеді, вовк і собака породи пекінес, пише Главред.


Як повідомлялося раніше, зараз в Харкові найбільша експозиція тварин в Україні і одна з найбільших в Європі – 400 видів тварин, 7000 екземплярів.

Показником благополуччя зоопарку, підкреслив А. Грігор’єв, є масовий приплід у його питомців.
 

comments powered by HyperComments