У Харкові затверджено новий тариф на проїзд в трамваях і тролейбусах

Микола Кузнецов  |  Середа, 15 квітня 2009, 18:37
15 квітня виконком Харківської міськради визнав, що більше не може платити подвійну дотацію КП «Міськелектротранс».
У Харкові затверджено новий тариф на проїзд в трамваях і тролейбусах

Як пояснив віце-мер Олександр Кривцов, раніше виконком дотував підприємство в двох напрямах: додавав 25 копійок за кожен квиток плюс робив окремі фінансові вливання (у 2008 році – 101 мільйон гривень).

На засіданні 15 квітня виконком ухвалив рішення, щоб продовжувати фінансувати Міськелектротранс, але зняти дотацію в 25 копійок на квиток. Рішення було ухвалене одноголосно.

Квиток коштуватиме 1 гривню з дня публікації цього рішення в «Харківських вістях». На засіданні нагадали, що тариф в 1 гривню був прийнятий ще в серпні 2008 року, але з тих пір і до сьогоднішнього моменту мерія компенсирвала різницю «Електротрансу».

Як підкреслили в міськвиконкомі, муніципалітет більше не може давати «Міськелектротрансу» бюджетні кощти в подвійному об'ємі. У нинішніх економічних реаліях ці гроші необхідніші на школи, лікарні, інші бюджетні установи.

Як підкреслив голова Департаменту транспорту і зв'язку Євген Водовозов, вимога привести тариф до економічно обгрунтованого озвучили співробітники «Міськелектротранса». Це була одна з умов відміни страйку трамвайщиків. При цьому він відзначив: якщо внести до тарифу реальну собівартість перевезень на даний момент, а також розвиток підприємства і поточні витрати на ремонт і тому подібне, то ціна квитка повинна бути під 3 гривни. Минулого року тільки собівартість перевезення дорівнювала 1.79 грн.

Як повідомлялося раніше, трамваї і тролейбуси Харкова не міняли розклад рух у зв’язку зі зміненим графіком руху метро.

 

 

comments powered by HyperComments